Dutch Fly Fishing
vliegvissen op forel en vlagzalm
NIEUWS!Vliegvissen!AfbeeldingenVliegenVissenUitrusting
Lenne 2008
De mooie Lenne

Op vrijdag 9 mei vertrokken we 's ochtends vroeg richting het mooie Sauerland. Naar de Lenne in Rönkhausen, waar we exact een jaar eerder ook zijn geweest. Toen hebben we eigenlijk alleen op het bovenste deel gevist (stroomopwaarts), waar het niet zo hard stroomt. Daar hebben we mooie beekforellen gevangen met de droge vlieg en goudkopnimf. Maar met de tips via email van van Joep en Ad hebben we ons voorgenomen dit keer die plekken af te vissen waar we toen niet hebben gevist.

Want daar moeten toch de knoepers zitten, en aldus geschiedde!

Eerst toch even op het bovenste stuk

Vrijdagmiddag zijn we op het bovenste stuk begonnen, om te kijken of we met de droge vlieg de ervaring van vorig jaar konden hebben. Wel een paar aanbeten, maar slechts één beekforel op de nimf was het resultaat. In tegenstelling tot vorig jaar zagen we geen stijgers. Ook 's avonds nog doorgevist en een heerlijke schnitzel met friet en de nodige Krombacher pilsjes genuttigd. De volgende dag zou het raak moeten zijn!

Bij de brug bij Lenhausen

Na de auto bij de Klaranlage te hebben geparkeerd, liepen we naar het prachtige stuk Lenne, waar die vanaf de grote spoorbrug eerst recht en dan met een mooie bocht richting Rönkhausen gaat. We tuigden onze 6 hengels op met drijvende lijn, 3 meter leader en een grote goudkopnimf, maatje 10. Loodje erboven en een flinke beetverklikker om toch de aanbeet niet te missen.

Bij de tweede worp was het al raak en Martin haakte een prachtige beekforel. Na een mooie dril werd de forel onthaakt en zwom hij met een fikse staartslag weer richting pool.

Het bleef angstig stil met aanbeten maar een half uur later haakte Martin toch weer een serieuze regenboogforel. Onder de grote bomen, net voor de start van de bocht. Die was toch wel erg sterk en sprong vele malen een meter boven water uit! En tijdens de laatste sprong wist hij de vlieg uit zijn bek kwijt te raken. Jammer, want die hadden we graag op de foto gezet!

Martijn kreeg ook nog een mooie aanbeet maar die schoot helaas ook los. Daar bleef het bij op dat mooie stuk, dus we besloten om het 's middags bij de brug bij Rönkhausen te gaan proberen, want daar hadden we ook mooie verhalen over gehoord. Zondag bezoeken we dit prachtige deel nog wel een keer.

Midden in de snelle stroming 

Daar aangekomen begon Martijn eerst op het stuk rechts van de brug te vissen, stroomafwaarts. Mooie stroomversnellingen wisselen daar langzamere stukken af.

Martin begon net links van de brug waar het water snel door de bedding giert. Met een dikke verzwaarde groene wooly bugger stroomopwaarts in de stroomnaad, en snel strippen om geen slappe lijn voor je te hebben. Het was al snel raak. Klabbam, een enorme ruk maar direct weer los. Hup direct die vlieg weer in de stroomnaad en strippen maar! En jawel, als snel weer een klap met een mooie regenboog als resultaat.

Daar lagen ze dus, in de stroomnaden in de snelle stroming. Het was niet eenvoudig om de forel op die manier goed te haken, want nog drie aanbeten volgenden, zonder vis helaas. De laatste was echt monsterlijk, een enorme klap, een hoop gespetter en de leaderpunt 16 begaf het direct. Wat zwemmen daar een enorme forellen in die snelle stroom!

Na een zalige biefstuk in Am Stiilen Winkel gingen we weer richting het mooie stuk met die bomen, net voor de bocht bij de Klaranlage.

Met de wooly bugger kreeg Martin een enorme aanbeet toen de bugger met een zwaai omhoog kwam. Harde rukken maar ook deze vis schoot los! Toch maar de haakpunt checken, maar daar was niks mis mee! Na nog een paar worpen weer een dikke forel die tijdens het afzwaaien op de bugger sprong, maar die forel miste de vlieg op een haar na.

Dan maar lekker kletsen aan de bar bij Peter onder het genot van een heerlijk pilsje en morgen vol goede moed weer verder!

Wederom om het mooie stuk bij de bocht

De laatste dag begonnen we bij de brug bij Rönkhausen. Met de grote nimf de stroomversnellingen afpeuteren gaf Martijn het resultaat waar hij op hoopte. Een prachtige beekforel greep zijn vlieg!

 

Het was al weer tegen vier uur dus de terugtocht kwam eraan. Wat vliegt de tijd toch als je in zo'n mooie omgeving staat te vliegvissen met je maat! Het was een prachtige trip, niet met heel veel vis maar wel met prachtig mooie grote forellen!

Maar De Lenne bij Rönkhausen is echt een weekend vliegvissen waard! Im Stillen Winkel is een heel goed en gezellig hotel met een uitstekende keuken. En, zoals je op de foto's kunt zien, de omgeving én de Lenne is prachtig!

 


 

Waarom vliegvissen?
Techniek
Kyll 2004
Wenne 2006
Lenne 2007
Kyll 2007
Oostvoorne
Veerse Meer
Tsjechië 2010
NIEUWS!
Vliegvissen!
Afbeeldingen
Vliegen
Vissen
Uitrusting