Dutch Fly Fishing
vliegvissen op forel en vlagzalm
NIEUWS!Vliegvissen!AfbeeldingenVliegenVissenUitrusting
Oostvoorne
Sterke forellen in Nederland

Voor zeer grote sterke forellen hoef je niet naar het buitenland. Het Oostvoornse Meer herbergt grote en vooral erg sterke forellen. Voornamelijk regenboogforellen. In zomer en winter hebben we ze hier gevangen, op de nimf, droog, met streamers, boobies, bibios, zalmeitjes en goudkoppen.

Prachtig water

Prachtige tijden beleefd, met stralende strakke blauwe hemels en azende forellen, én in heftige regen en sterke wind. Want spoken kan het er. Maar mooi is het er!

Lange leader op ondiepe gedeelte

Vis je op het ondiepe gedeelte (voor de stenen dammen) dan kun je het beste een flink lange leader gebruiken. Wij gebruiken meestal een meter of 4. De forel zwemt in die ondiepe stukken rond op zoek naar allerlei voedsel. Nimfjes, torretjes, garnaaltjes, stekelbaarzen en uiteraard insecten die op het water terechtkomen.

Meestal is een aanbeet niet te missen, gebruik dan ook een niet te dunne leaderpunt, want de forellen knallen vaak met een enorme ruk op je vlieg. En zwemmen daarna als een torpedo weg, dus bereidt jezelf voor op een heftig gevecht.

Zinkende lijnen op het diepe gedeelte

In het diepere gedeelte (vanaf de stenen dammen) vissen we vaak met streamers aan een snelzinkende lijn. De forellen houden zich daar vaak bij de bodem op. Door iets te wachten of direct te strippen kun je variëren in de diepte waarop je vist. Ook heel effectief kan een snelzinkende lijn met een mudler of zalmeitje zijn.
Waarom vliegvissen?
Techniek
Kyll 2004
Wenne 2006
Lenne 2007
Kyll 2007
Veerse Meer
Lenne 2008
Tsjechië 2010
NIEUWS!
Vliegvissen!
Afbeeldingen
Vliegen
Vissen
Uitrusting