Dutch Fly Fishing
vliegvissen op forel en vlagzalm
NIEUWS!Vliegvissen!AfbeeldingenVliegenVissenUitrusting
Vliegen

Waarmee wij vissen en vangen

Er zijn ontelbare soorten kunstvliegen, met ontelbare namen, kleuren, vormen en afmetingen. Zo veel dat je dat niet op een website als dit kunt behandelen. Wij hebben er voor gekozen onze favoriete vliegen hiernaast af te beelden, zodat je een idee krijgt waarmee wij succes hebben.

Zo zie je hier Klinkhammers, Mosquito's, Red Tags, Wooly Buggers, verschillende sedges en eendekonten, goudkoppen, tjech nimfen etcetera.

Eenvoudig

Om het makkelijk te houden hebben we een globaal onderscheid gemaakt in de meest gebruikte varianten: droog, nat, nimf, streamer en overig (torren, mieren, etc.). Zo heb je bij de nimfen al zoveel verschillende soorten, goudkopnimfen, emergers, langzaam zinkende nimfen, enorm verzwaarde nimfen, garnaaltjes, teveel om op te noemen.

 

Haakmaat

Hoe groter het getal van de haakmaat, des te kleiner is de vlieg. En vlieg maatje 20 is een heel kleintje. Een droge vlieg maat 10 is een redelijk flinke borstel. De kleur maakt volgens ons niet zo heel veel uit. Bedenk dat een vis in een rivier geen handjes heeft en maar een fractie van een seconde de tijd heeft om te beslissen. Hij zal daarom snel een vlieg pakken. Vissen met droge vliegen is een ander verhaal, behalve in heel snel stromend water, ook daar hebben de vissen weinig tijd om na te denken, als ze dat al kunnen.

Klik hiernaast om wat vliegen te bekijken.


Droge vliegen
Natte vliegen
Nimfen
Streamers
Overige vliegen
NIEUWS!
Vliegvissen!
Afbeeldingen
Vliegen
Vissen
Uitrusting